Arbeta som personlig assistent

Att vara personlig assistent är att ha världens viktigaste arbete! Det är du som ansvarar för att kunden får möjlighet att leva ett bra liv utifrån sina förutsättningar.
Som assistent måste du även vara lyhörd och ha ett innerligt intresse av att arbeta med människor. Har du dessa egenskaper kommer du att finna ditt arbete både utvecklande och givande.
 

Tystnadsplikt

Tystnadsplikt är en självklarhet. Precis som vem som helst har alla våra kunder rätt till ett privatliv och som assistent måste du kunna respektera detta. Känner du behov av att prata om sådant som inträffar på ditt arbete  stöttar vi dig och erbjuder möjlighet till briefing.

Komptensutveckling

När det gäller utbildning och förkovring är vårt mål att minst fem procent av arbetstiden ska gå till utbildning i någon form, antingen tillammans med brukaren eller enskild utbildning. Vi samarbetar med vårdförbundet som tar fram och rekommenderar olika typer av utbildningar. Vi samarbetar även med en  erfaren sjuksköterska när det gäller första hjälpen, samt hjärt- och lungräddningsutbildningar.

Lönesättning och kompetenskrav

Kraven på våra assistenters kompetens kan variera beroende på vilken kund man ska arbeta med och dennes behov. Dock är baskravet på samtliga att man måste gilla att arbeta med människor, kunna känna empati och förståelse för andra människors behov och önskemål samt även för deras drömmar. Sedan kan det tillkomma krav på utbildning inom sjukvård, alternativ kommunikation med mera.

Vi tillämpar individuell lönesättning som ska spegla erfarenhet, utbildning och uppdragets art. Vi har kollektivavtal via Fremia/Kommunal.


 

Telefon: 040-685 44 44

E-post: info@evoab.se

Besöksadress:
Industrigatan 13
233 51 Svedala

Postadress:
Box 38
233 21 Svedala